Obecny czas: Nie Wrz 05, 2010 6:02 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4350 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 290  Następna
Autor Wiadomość
karolajna
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Lut 05, 2007 6:12 pm 
Opiekunka
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Lut 05, 2007 6:01 pm
Miejscowość: KrakĂłw
Miejsce Ślubu/wesela: Modlnica
Data Ślubu: 09 08 2008
Tez bylam na targach ale duzo sal ciekawych nie znalazlam (moze ze dwie), wiecej chyba na internecie znalazlam. Co macie upatrzone?? :D pochwalcie sie troche : )

Megan83
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Lut 05, 2007 6:25 pm 
Rozkręca się
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Lut 04, 2007 12:11 am
ja juz opisalam jakie lokale mamy na oku w watku z przygotowaniami ale powtorze i tu :)
wiec:
wawel, willa decjuesza i sala w legu
tylko ze my chcemy na pazdziernik i kiepsko z terminami tak ogolnie!
a Ty karolajna jakie sale upolowalas?

karolajna
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Lut 05, 2007 9:27 pm 
Opiekunka
Awatar użytkownika

tez mi sie podoba sala w Legu:) oprocz tego musze jeszcze ogladnac na zywo: restauracje slaska, zajazd koral, hotel witek, byc moze jakies inne. No i tej w Legu tez na zywo nie widzialam wiec trzeba bedzie ogladnac :lol:

Sophie
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Lut 05, 2007 11:28 pm 
Kreci się w kółko
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 02, 2007 6:18 pm
zgadza sie, wszystkie sale trzeba na zywo ogladac,
hotel justyna mi ktos polecal, ze pieknie a jak tam weszlam to stwierdzilam ze to na pewno nie moj lokal!
ja bym chciala jakis zamek albo dworek, pole golfowe-> niedlugo sie bedziemy rozgladac na jaki wolny termin trafimy :P

karolajna
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Lut 06, 2007 2:39 am 
Opiekunka
Awatar użytkownika

To daj znac jak cos wypatrzysz ciekawego!

kasia
 Temat postu: sale
PostWysłany: Wto Lut 13, 2007 10:37 am 
my tez sie rozgladamy za jakims lokalem, ostatnio znajomi nam polecali palac minoga. bawili sie tam dobrze. znacie jakies podobne miejsca dla porownania?

annek
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Lut 13, 2007 10:52 am 
faktycznie Å‚adny ten paÅ‚acyk, tylko strasznie maÅ‚o zdjÄ(tm)ć z wnÄ(tm)trza!? wiesz jak wyglÄ...da wewnÄ...trz? jakie tam sÄ... ceny?
ja tylko znam paÅ‚ac pugetów na starowiÅ›lnej- super wnÄ(tm)trza, krzesÅ‚a i teren zielony! oraz paÅ‚ac w koszkwi, niedaleko od Krakowa - dopiero co odnowiony! tylko te ceny w obydwu miejscach :roll: :roll:

Aga_K
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Lut 13, 2007 12:55 pm 
Rozkręca się

Dołączenie: Pon Lut 12, 2007 8:23 pm
My bÄ(tm)dziemy mieli Å›lub i przyjÄ(tm)cie weselne w Olkuszu... Serdecznie polecam restauracjÄ(tm) Victoria. Źliczne wnÄ(tm)trze a i obsÅ‚uga wydaje sie być miÅ‚a i kompetentna. Poza tym znjomi którzy organizowali tam wesela bardzo jÄ... chwalili :)

Mam jeszcze jedno pytanie.... Czy warto pojechac na targi ślubne?
Bo sÅ‚yszaÅ‚am, Å¥e w zasadzie to przywozi sie stamtÄ...d plik ulotek i tyle.....
:roll:

Meg
 Temat postu: Poszukiwania sal weselnych - jakie polecacie?
PostWysłany: Wto Lut 13, 2007 2:32 pm 
Opiekunka
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Lut 13, 2007 2:15 pm
Miejscowość: Kraków
Miejsce Ślubu/wesela: Margerita
Data Ślubu: 05 04 2008
Wklejam listÄ(tm) niektórych lokali, które oglÄ...daliÅ›my (z komentarzem)

Reduta jest wielkim hangarem na 400 - 600 osób, ale jeÅ›li mieć tylu goÅ›ci, to caÅ‚kiem tam Å‚adnie i tanio. OdstrÄ(tm)cza bliskoÅ›Ă„‡ cmentarza Batowickiego. Cena w zaleÅ¥noÅ›ci od liczby osób ok. 120-130 zÅ‚/os. RównoczeÅ›nie dwa wesela.

Grube Ryby w Zabierzowie (bardzo blisko, zaraz za Makro), 150 zÅ‚/os., jedynym mankametnem - ale dla kogoÅ› to moÅ¥e być zaletÄ... - sÄ... galeryjki, na których siedzi czÄ(tm)Å›Ă„‡ goÅ›ci. Manager mówi, Å¥e zmieÅ›ci siÄ(tm) 140 osob, ale na moje oko, to maksymalnie 100, Å¥eby wystarczyÅ‚o miejsca do taÅ"czenia. Lokal bardzo klimatyczny i przytulny. SÅ‚yszaÅ‚am zÅ‚e opinie, ale to przed zmianÄ... wÅ‚aÅ›ciciela, teraz jest podobno okej. Parking.

Hotel Twierdza w Zielonkach (7 min. od ul. Opolskiej). Ładna okolica, lokal stylizowany na wiejski, bardzo surowy, drewniany, ale po przystrojeniu moÅ¥e być naprawdÄ(tm) urokliwie, choć dla wymagajÄ...cych moÅ¥e być zbyt ubogi. 140 zÅ‚/os. Pani Sylwia jest przeurocza. Jedzenie przepyszne i ogromne porcje. MoÅ¥liwoÅ›Ă„‡ zdjÄ(tm)ć w starym forcie. Brak klimatyzacji. Parking.

Karczma Rzym na drodze do TyÅ"ca, klimat teÅ¥ a'la chÅ‚opskie jadÅ‚o, ale bardziej elegancko. Nie wiem, na ile osób, ale myÅ›lÄ(tm), Å¥e 80 - 100 siÄ(tm) zmieÅ›ci. Pyszne jedzenie. Ogródek. Nie pamiÄ(tm)tam jak z parkingiem.

Dworek Emilii w Wieliczce. Wystrój sali: czysto, schludnie, doÅ›Ă„‡ pusto (pole do popisu dla dekoracji) i przestronnie. Cena chyba ok. 140 zÅ‚/os. MieÅ›ci do 200 osób. JakaÅ› znajoma byÅ‚a tam na weselu, ale nie mam z niÄ... kontaktu, wiÄ(tm)c nie znam szczegóÅ‚ów. Parking.

Krakowiacy i Górale - to full wypas góralski na drodze do MyÅ›lenic (GÅ‚ogoczów). Cudownie wyglÄ...da w nocy. Do 120 osób, do 150 zÅ‚/os. Drewno i kamieÅ". BudujÄ... hotel. Parking.

Hotel Dworek SkawiÅ"ski w parku w Skawinie. Sala stylizowana, ogromne okno, nie uwzglÄ(tm)dniajÄ... dekoracji. Jedzenie, sÅ‚yszaÅ‚am, Å¥e dobre. 140 zÅ‚/os. Sala do 160 osób (chyba) Brak apartamentu dla MÅ‚odej Pary. Parking.

WÄ(tm)grzce (Weselmy siÄ(tm)!). Remiza. Sala w ksztaÅ‚cie litery L do 150 osób, odnowiona, jasna, bogate, Å‚adne dekoracje. Parkiet. Menu od 70 zÅ‚/os. plus 4500 zÅ‚ za wynajem. Parking.

PaÅ‚ac Å"eleÅ"skich. Grodkowice (doÅ›Ă„‡ daleko od Krakowa) PiÄ(tm)kny, zabytkowy obiekt, odnowiony wewnÄ...trz. TwierdzÄ..., Å¥e do 150 osób, ale na moje oko to 100. Trzy pokoje w amfiladzie, wyglÄ...dajÄ... jak mieszkanie w starej kamienicy. Bardziej pasuje na eleganckie przyjÄ(tm)cie weselne niÅ¥ na "weselicho". TaÅ"czy siÄ(tm) w hallu. OczywiÅ›cie brak klimatyzacji. WspaniaÅ‚y ogród do zdjÄ(tm)ć w plenerze. Od 145 zÅ‚/os. Parking.

Restaruracja ŹlÄ...ska, ul. Królewska. Wystrój kojarzy mi siÄ(tm) z restauracjÄ... hotelowÄ... lub na statku. Do 150 osób. Parkiet do taÅ"czenia. Dwie opcje menu 140 i 150 zÅ‚/os. w zaleznoÅ›ci od iloÅ›ci pozycji jadÅ‚ospisu, sÄ... elastyczni. Nie przewidujÄ... dekoracji, ale sala nie wymaga. OrganizujÄ... imprezy nie tylko weselne i majÄ... ogromne doÅ›wiadczenie. Znajoma miaÅ‚a tam wesele i opowiada w samych superlatywach. Kierownik trochÄ(tm) oschÅ‚y. Klimatyzacja. Brak parkingu.

Restauracja nad Jubilatem. WspaniaÅ‚y widok z okien, taras do dyspozycji. Ceny okoÅ‚o 130 zÅ‚/os., ale nie dam sobie gÅ‚owy uciÄ...ć, bo byliÅ›my tam dawno. ObsÅ‚uga jak z poprzedniej epoki, ale majÄ... widać duÅ¥e doÅ›wiadczenie. Znajomi mieli tam wesele i byli bardzo zadowoleni. Sala na 80 osób. Wjazd windÄ.... Brak parkingu.

MoÅ¥e coÅ› siÄ(tm) komuÅ› przyda :-)

p.s. Uwaga - jestem bardzo krytyczna, wiÄ(tm)c moimi osobistymi spostrzeÅ¥eniami nie trzeba siÄ(tm) przejmować, tylko sprawdzać samemu :-)

Ostatnio edytowany przez Meg, Wto Lut 20, 2007 6:57 pm, edytowano w sumie 1 raz

Megan83
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Lut 13, 2007 5:41 pm 
Rozkręca się
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Lut 04, 2007 12:11 am
świetna lista, pogratulować obserwacji!
strasznie duťo juť zwiedziłaś!! ile Ci to zajeło??
którÄ... wybraÅ‚aÅ›?
Mnie zaciekawił:
:arrow: hotel twierdza, w samych zielonkach ta sala? gdzie dokładnie?
:arrow: paÅ‚ac Å¥eleÅ"skich- tylko odstrasza to, Å¥e taÅ"czy siÄ(tm) w hallu :( i Å¥e trochÄ(tm) daleko- musze to zobaczyć na wÅ‚asne oczy!

a te WÄ(tm)grzce to nie przypadkiem wiÄ(tm)ksza sala?
tak mi siÄ(tm) coÅ› kojarzy!
pozdrowienia

Meg
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Lut 13, 2007 6:32 pm 
Opiekunka
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Lut 13, 2007 2:15 pm
Miejscowość: Kraków
Miejsce Ślubu/wesela: Margerita
Data Ślubu: 05 04 2008
Ah, oczywiście! Zapomniałam dodać: Hotel Margerita w Modlnicy.
To jest nasz wybór.
Usytuowana jest tuÅ¥ przed skrÄ(tm)tem do Dworu w Tomaszowicach na przeciwko Nico. Z zewnÄ...trz wyglÄ...da bardzo niepozornie, ale z tyÅ‚u dobudowali salÄ(tm) nieomalÅ¥e balowÄ... - z wielkim oknem w wykuszu za parÄ... mÅ‚odÄ..., bÅ‚yszczÄ...cÄ... podÅ‚ogÄ..., wszystko w jasnych kolorach. MoÅ¥e pomieÅ›cić do 200 osób, ale jeÅ›li impreza na 100, to wcale nie sprawia wraÅ¥enia pustej, poniewaÅ¥ posiada dwa balkoniki, których po prostu moÅ¥na nie wykorzystywać. Ceny na ten sezon od 150 zÅ‚, nie wiem, czy zmieniÄ... na za rok. WÅ‚aÅ›cicielka miÅ‚a i ugodowa. Dekoracje do ustalenia. Jedzenie pyszne. Apartament w prezencie. Parking.

Co do Twierdzy, to poÅ‚oÅ¥ona jest nie w samych Zielonkach, ale przy gÅ‚ównej drodze sÄ... drogowskazy. Przyznam siÄ(tm), Å¥e nie mam pojÄ(tm)cia, jak tam trafiliÅ›my, to byÅ‚ przypadek, bo jechaliÅ›my zupeÅ‚nie gdzie indziej :-) Nie mogÄ(tm) zapomnieć obiadu, który tam jedliÅ›my - byÅ‚ pyszny. Na zewnÄ...trz teren jest ogrodzony palisadÄ... (chyba! nie caÅ‚kiem pamiÄ(tm)tam), wiem, Å¥e majÄ... stworzyć strumyczek z mostkiem. Niestety w Å›rodku jest naprawdÄ(tm) bardzo surowo, ale tak jak pisaÅ‚am, moÅ¥na piÄ(tm)knie udekorować. Mnie siÄ(tm) bardzo ten lokal podobaÅ‚ i moim rodzicom teÅ¥, niestety mój S. padÅ‚ trupem jak go zobaczyÅ‚. No, ale on jest architektem... ;-) Trzeba zobaczyć na wÅ‚asne oczy i zdecydować.
A jeÅ›li chodzi o PaÅ‚ac Å"eleÅ"skich, to zaleÅ¥y ile masz osób. TaÅ"ce w hallu moÅ¥na strawić, w koÅ"cu w niektórych lokalach zabawa teÅ¥ jest w innym pomieszczeniu. JuÅ¥ nie pamiÄ(tm)tam, jak siÄ(tm) tam jedzie, ale jak znajdziesz w internecie stronÄ(tm), to tam jest mapka, zresztÄ... moÅ¥na zadzwonić i dokÅ‚adnie pokierujÄ....

Jeszcze przypomniaÅ‚ mi siÄ(tm) Motel Junior po prawej stronie na drodze do Skawiny. Na stronie majÄ... Å‚adne zdjÄ(tm)cia, które doÅ›Ă„‡ dokÅ‚adnie oddajÄ... wystrój sali. TeÅ¥ na ok. 120 - 150 osób i ceny jakoÅ› koÅ‚o 150 zÅ‚.

RzeczywiÅ›cie wyglÄ...da na to, Å¥e mamy niezÅ‚e rozeznanie, ale w koÅ"cu poszukiwania zaczÄ(tm)liÅ›my pod koniec października i nigdzie nie byÅ‚o wolnego terminu (chcieliÅ›my 15 wrzeÅ›nia), dlatego trzeba byÅ‚o duÅ¥o szukać.

Å"yczÄ(tm) powodzenia w znalezieniu sali :-)

karolajna
 Temat postu:
PostWysłany: Śro Lut 14, 2007 2:06 pm 
Opiekunka
Awatar użytkownika

To prawda ze sie przywozi siate ulotek ale jesli nie wiesz za bardzo gdzie szukac fotografa albo auta do wynajecia (lub co sie tam akurat potrzebuje na wesele) to mozna cos znalezc dla siebie. Duzo czasu to tez nie zajmuje bo wystarczy przejsc i pozbierac troche ulotek:) my w ciagu godziny ogladnelismy to co nas interesowalo :)

Sophie
 Temat postu:
PostWysłany: Śro Lut 14, 2007 7:03 pm 
Kreci się w kółko
Awatar użytkownika

Aga - na targi bardzo opÅ‚aca siÄ(tm) iÅ›Ă„‡ jak siÄ(tm) wie czego siÄ(tm) szuka albo jak nie ma siÄ(tm) zielonego pojÄ(tm)cia o niczym - Å¥eby je zdobyć.
Owszem- przynosi siÄ(tm) stertÄ(tm) ulotek- ale chyba po to siÄ(tm) tam idzie Å¥eby zodobyć kontakty?
Minus- tłok :(
W dziale targi Å›lubne na forum sÄ... jeszcze inne opinie i fotki to sama oceÅ" :)

Gość
 Temat postu: grand hotel vs wierzynek vs cos innego
PostWysłany: Nie Lut 18, 2007 4:01 am 
wybór miejsca na organizacje przyjecia weselnego(80osob)grand
hotel(sala lustrzana) vs wierzynek a moze jeszcze cos innego polecicie. z
wybranych miejsc widac ze duza wage przykladam wlasnie do miejsca ale
chcialbym zeby ktos kto tam juz byl cos o tym napisal. oczywiscie wazne jest
tez jedzenie :)
dzieki za odpowiedz

Sophie
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Lut 18, 2007 10:41 am 
Kreci się w kółko
Awatar użytkownika

Hej,
co prawda nie byłam na weselu w Wierzynku, ale byłam tam na obiedzie.
Jedzenie dobre, ale wymyÅ›lane ;) ja to tak nazywam. Tzn. Å‚adnie ozdobione, fajnie siÄ(tm) nazywa i dobrze smakuje. Porcje Å›rednie. Ceny kosmiczne. Z ciekawoÅ›ci- ile tam krzyczÄ... za wesele? Wystrój- wiadomo- robi wraÅ¥enie.
Tylko gdzie tam siÄ(tm) taÅ"czy?! Czy to ma być przyjÄ(tm)cie bez taÅ"czenia?
Jak dla mnie to moÅ¥e być tam troche sztywno. Miejsce ludzi ogranicza i wiadomo, Å¥e bÄ(tm)dÄ... siedzieć wyprostowani przy stoÅ‚ach, bo to przecieÅ¥ elegancka knajpa ;)
ByÅ‚am na weselu nie w Kraku w bardzo eleganckiej restauracji i wÅ‚aÅ›nie tak byÅ‚o. SZTYWNIACKO. Poza tym taÅ"czenie byÅ‚o oddalone od konsumpcji i maÅ‚o kto taÅ"czyÅ‚.
A sali w hotelu grand na oczy nie widziaÅ‚am, wiÄ(tm)c nie wiem.
Napisz coÅ› wiÄ(tm)cej, kiedy planujesz wesele, co juÅ¥ masz zaÅ‚atwione?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4350 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 290  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość